Описание

Уникален нов жилищен комплекс от затворен тип

Промоция 20% - 80%

„СОФИ ЦЕНТЪР”- ПЪРВИ ЕТАП

ПЪРВИ ЕТАП на Комплекса представлява елегантна терасовидна Г- образна жилищна структура с четири входа, която от четири етажа се извисява стъпаловидно до десет. Изложението е основно юг, югоизток, югозапад.

Обхваща парцел 3788 кв.м. в югозападната част на Комплекса. Разположен е към бул.”Академик Иван Евстатиев Гешов” и на две тихи, зелени улици- „Охридско езеро” и „Сини вир”. Свободни са 2264 кв. м.- просторен красив парк и общи пространства.
Комплексът ще се построи и завърши за 24 месеца.

Предлага пълен комплект услуги за да сте щастливи и спокойни цялото семейство във вашия нов мечтан ДОМ.

Има 24 часова охрана с контрол на достъпа и видео наблюдение, перфектен ред, чистота на сградата. Гарантирана техническа поддръжка. Красив собствен парк с алеи, кътове с цветя и дървета, окосена трева, поддържани басейн, фитнес и сауна. Има и зъболекарски кабинет, офис и магазин. На следващ етап се предвиждат ресторант и детска площадка.

„СОФИ ЦЕНТЪР”- ПЪРВИ ЕТАП има четири входа с общо 129 апартамента и ателиета, рецепция, басейн, фитнес със съблекални и сауна, офис и магазин. ОБЕКТЪТ е ситуиран Г- образно в четири корпуса /входа/. Корпус А и Б са ситуирани успоредно на бул. „Иван Гешов” от югозапад на парцела в надземната си част, като при тях сградата е частично терасовидна на юг. Корпуси В и Г са ситуирани успоредно на ул. „Охридско езеро” от северозапад. На юг към ул. „Сини вир” е разположен паркът с открит басейн. На изток парцелът граничи с два други парцела /бъдещите втори и трети етап на затворения комплекс/ които също са собственост на „СОФИ ЦЕНТЪР” ООД.

Входове

вход “А”

ВХОД “А” е с пет етажа. Има връзка с главния вход от север през рецепция и собствен вход от запад. Има един асансьор. Изложението е юг, югоизток. Ателиетата за индивидуална творческа дейност са 1 бр. тристайно, 4 бр. четиристайни или общо 5 бр. ателиета.

вход “Б”

ВХОД “Б” терасовидно отстъпва от пет до девет етажа. Има връзка с главния вход от север през рецепция и собствен вход от запад. Има два асансьора. Изложението е основно юг, югозапад , югоизток. Ателиетата за индивидуална творческа дейност са 22 бр. двустайни, 3 бр. тристайни, 1 бр. четиристайно и 3 бр. двуетажни ателиета (на ниво терен и втори етаж) или общо 29 бр. ателиета.

вход “В”

ВХОД “В” е с десет надземни жилищни етажа. Има връзка с главния вход от север през рецепция. Предвиждат се два асансьора и платформа за инвалиди. Изложението е основно югозапад , югоизток.
Във ВХОД “В” има 27 бр. двустайни, 20 бр. тристайни или общо 47 бр. апартаменти, както и 3 бр. двуетажни ателиета за индивидуална творческа дейност (на ниво терен и втори етаж).

вход “Г”

ВХОД “Г” е с десет надземни жилищни етажа и един подпокривен етаж с апартаменти. Има собствен вход от север. Предвиждат се два асансьора и платформа за инвалиди. Изложението е основно югоизток.
Във ВХОД “Г” има 15 бр. двустайни, 17 бр. тристайни, 3 бр. мезонети на първия и втория етаж, или общо 35 бр. апартаменти. Предвиждат се и 10 бр. ателиета за индивидуална творческа дейност по вертикалата от северозапад .Те са 1 бр. едностайно, 8 бр. двустайни, 1 бр. тристайно.

АВТОМОБИЛЪТ

Подземният гараж е с удобен достъп от ул.„Охридско езеро”. Той има два подземни етажа с четири самостоятелни нива паркоместа.
Предвидени са 153 паркоместа и 220 места за велосипеди. Има и 7 зарядни станции за електроавтомобили.

КОНСТРУКЦИЯ

Конструкцията на „СОФИ ЦЕНТЪР” ще е изградена като стоманобетонова, монолитна с фундаментна плоча, ограждащи стени в сутерена, колони, шайби и почти изцяло с безгредови етажни плочи. Основна конструктивна ос е 5,40 м. и максимална ос 6.00 /6.00 м /. Етажната конструктивна височина е 3,00 м.

ЗИДАРИИ

Предвижда се зидария от многокамерни керамични блокове ”ПОРОТЕРМ” на австрийската фирма „Винербергер“. Дебелината е 38 см. на ограждащите стени на фасадата, /със съответната топлоизолация от минерална вата/, 25 см. на разделителните стени (между апартаментите и ателиетата) и 12 см. за вътрешните преградни стени.

ФАСАДА

„СОФИ ЦЕНТЪР”-ПЪРВИ ЕТАП ще има уникална, красива, качествена и трайна фасада. Около половината фасада ще е монтажна /еталбонд и HPL/. Ще има и цветна мазилка „БАУМИТ”.

ТОПЛОИЗОЛАЦИЯ

Топлоизолацията е от минерална каменна вата и се изпълнява по отделен проект за топло техническа ефективност.

АСАНСЬОРИ

Предвидените асансьори са испански, от оптимален висок клас тип «ORONA», по два броя на всеки вход.

ДОГРАМА

Предвижда се висококачествена ПВЦ дограма с шесткамерен профил и троен стъклопакет за добра топло и звукоизолация.

ОТОПЛЕНИЕ И ВЕНТИЛАЦИЯ

Отоплението за всеки ДОМ е основно с радиатори от ТЕЦ. Предвиждат се три абонатни станции за отделните входове.
Като допълнителна екстра е предвидена тръбна разводка за възможен монтаж на индивидуални инверторни климатици- мулти сплит за допълнително отопление и охлаждане на всеки един от апартаментите или ателиетата.

Баните и мокрите помещения се отопляват с ТЕЦ и се вентилират принудително. На всички дневни и кухни се предвиждат комини и аспирация.

Предвидена е и необходимата вентилация на общите части (стълбища, асансьори, фоайета и коридори) и двата етажа с четири самостоятелни нива подземни гаражи с паркоместа.

ЕЛЕКТРО ИНСТАЛАЦИИ

Електро инсталациите на „СОФИ ЦЕНТЪР” са проектирани със съвременни решения, схеми и компоненти. Цялата система на отделните подобекти ще се разработи максимално енергоспестяваща и интелигентна. Ел. захранването ще стане от нов собствен трафопост към подстанцията на ул. „Охридско езеро”. Предвиден е и дизел агрегат за аварийни нужди.

Предвижда се освен осветлението интелигентна охранителна система и контрол на достъп, интернет, кабелна ТВ, озвучаване на обществените пространства. Ще има и художествено осветление на части от представителните луксозни фасади на сградата

ВОДОПРОВОД И КАНАЛИЗАЦИЯ

Водопровод и канализация на „СОФИ ЦЕНТЪР” ще се изпълнят по съвременен технологичен начин в хоризонтални и вертикални щрангове с качествена ВиК арматура и собствени водомери, подходящи за висока сграда.
Топлата вода ще се осигурява от ТЕЦ и допълнително от индивидуални електрически бойлери за всеки апартамент или ателие.

ПАРКЪТ

Парковата част е разработена така, че над 40 % или 1522 кв.м. от площта на парцела да се предвиди за озеленяване. То е разположено на терена хоризонтално и вертикално. За дървета са предвидени 25% или 381 кв.м.(от юг и запад). Другата част от озеленяването е разработена за затревяване, храсти и цветен партер. Ще има уникални огради, перголи с цветя, фрагменти и детайли за художествени настилки, тротоари, кашпи, клоцове, тераси и други.